Polyservis Cup 2011 - 3. miesto (Nitra)

15.01.2011 12:00

V sobotu, 15. januára 2011 sme sa zúčastnili 8. ročníka futsalového turnaja Polyservis Cup. Na turnaji štartovali mužstvá z Banskej Bystrice, Zvolena, Levíc, Nových Zámkov, Trnavy a Nitry. Systém turnaja bol nasledovný - 12 mužstiev sa rozdelilo do troch 4-členných skupín. Z každej skupiny postupovali prvý dvaja a ďalší dvaja najlepší z 3. miesta, čiže dohromady 8 tímov. Potom nasledovali zápasy play – off. Hrací čas bol 1 x 20 minút. Turnaj začal zápasmi v skupinách o 9. hodine a skončil o 20. hodine. My sme odohrali zápasy v skupine "C".

 

 

Skupinové zápasy

 

MIBA Capanegra – TJ Čaládo 1:0,

Gól (asistencia): Berec (Zehnal),

 

V prvom zápase našej „C“ skupiny sme sa stretli s mužstvom TJ Čaládo. Pre obidva tímy to bol prvý zápas na turnaji, v ktorom sa zohrávali a hrali opatrne. Hneď v 3. minúte sme dosiahli prvý gól na turnaji po strieľanej prihrávke Zehnala a zakončení Bereca - 1:0. V ďalšom priebehu stretnutia sme ubránili výsledok a zvíťazili najtesnejším rozdielom.

 

MIBA Capanegra – Aspra 1:1,

Góly (asistencia): Kolofík (Polák),

 

Druhý zápas v skupine sme odohrali s minuloročným finalistom, u ktorého bola viditeľná kvalita. Už v 5. minúte sme inkasovali gól a Aspra sa dostala do vedenia. Po góle sme začali hrať viac dopredu a v 12. minúte po peknej akcii Poláka a zakončení Kolofíka sme vyrovnali na 1:1. Súper zlepšil hru a pritlačil nás. Nerozhodný výsledok sa nám podarilo udržať, a tak po dvoch zápasoch sme mali na konte 1 výhru a 1 remízu.

 

MIBA Capanegra – Drunk Team 5:2,

Góly (asistencie): M. Giertl, Zehnal (M. Giertl), Kohár (Polák), V. Giertl (Kolofík), Kohár (M. Giertl).

 

Posledný zápas v skupine sme znovu začali zle a prehrávali sme už v 3. minúte 1:0. Potom prišiel z našej strany tlak a po nastrelení brvna a obidvoch žrdí brány Drunk Teamu sa M. Giertlovi podarilo vyrovnať stav stretnutia. Náš súper sa dostal znovu do jednogólového vedenia a o 2. minúty neskôr Zehnal vyrovnal. Následne sa podarilo Kohárovi po prihrávke Poláka streliť náš tretí gól v zápase - 3:2. Drunk Team potreboval v tomto stretnutí vyhrať, a tak otvoril hru. V posledných minútach sme mali niekoľko šancí, z ktorých sme strelili ešte dva góly. Na štvrtý gól prihrával Kolofík V. Giertlovi a M. Giertl našiel voľného Kohára, ktorý uzavrel skóre zápasu na 5:2.  

 

Štvrťfinále

 

MIBA Capanegra – Cafe Platan 2:1,

Góly (asistencie): Zehnal (Berec), Berec (Výboh).

 

Vo štvrťfinále sme sa stretli s takticky vyspelým a kvalitným mužstvom. Útočné akcie Cafe Platan sa nám podarilo ubrániť až na jedno zaváhanie, ktoré súper potrestal a vsietil úvodný gól stretnutia. Potom sme zatlačili súpera na ich polku a vytvorili sme si tlak. Po narážačke Zehnala s Berecom, prvý menovaný vyrovnal. Pár minút pred koncom sa strelecky presadil Berec po Výbohovej nahrávke. Do konca stretnutia sme výsledok udržali a postúpili do semifinále.

 

Semifinále

 

MIBA Capanegra – Gunners 2:4,

Góly (asistencie): Giertl (Berec), Kolofík.

 

Zápas sme začali veľmi zle. Už v 4. minúte sme inkasovali gól a postupne ďalšie dva. Proti súperovi sa presadzovalo ťažko a prakticky nás nepúšťal do šancí. Osem minút pred koncom sa nám podarilo po nahrávke Bereca a góle M. Giertla znížiť stav stretnutia na 1:3, avšak súper pridal ďalší gól a opäť sme prehrávali o 3 góly. V poslednej minúte Kolofík z penalty kozmeticky upravil výsledok na 2:4.

 

Zápas o 3. miesto

 

MIBA Capanegra – Starí známi 4:0,

 

Góly (asistencie): M. Giertl (Berec), Polák (Kolofík), Berec (Zehnal), Kolofík.

 

V zápase o 3. miesto sme sa stretli s tímom Starí známi, ktorí boli s fyzickými silami skoro na dne. Aj na nás bola vidno únava z množstva odohratých zápasov vo vysokom tempe. V tomto zápase sme kontrolovali hru a postupne sme zvyšovali svoj náskok. Po góloch M. Giertla, Poláka, Bereca a Kolofíka sme zaslúžene zvíťazili a obsadili konečné 3. miesto.

 

Bohuš Paták získal individuálnu cenu za najlepšieho brankára turnaja.

 

Zhodnotenie turnaja

 

Na turnaj sme išli s cieľom, si zmerať sily s mužstvami mimo nášho regiónu a získať nové skúsenosti v malom futbale. Bol to vyrovnaný turnaj s viacerými dobrými mužstvami. Doteraz sme boli zvyknutí poväčšine len na "naše" pravidlá z Banskej Bystrice. Na turnaji sa hralo podľa futsalových pravidiel, ktoré nám vyhovovali, hra sa toľko nekúskovala a na naše prekvapenie, aj keď sa hralo tvrdo, neboli skoro žiadne roztržky a výmeny názorov. Na turnaji sa nám darilo, prehrali sme iba jeden zápas, ktorý nás stál finále. S tretím miestom sme spokojní a určite sa zúčastníme na ďalších podobných turnajoch.

 

Ďakujeme nášmu sponzorovi MIBA, ktorý nám umožnil štartovať na tomto turnaji!

Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.