5. kolo: ŽFA Žirafa Žilina - MIBA Banská Bystrica 6:4 (3:2)

06.01.2012 20:00

 

Banskobystrickí futsalisti po mesačnej prestávke v Openligovom kolotoči cestovali na svoj štvrtý zápas do Žiliny. V stretnutí o 3. miesto v tabuľke MIBA podľahla Žirafe Žilina 4:6, keď domáci rozhodli o svojej výhre 40 sekúnd pred koncom.

 

ŽFA Žirafa Žilina - MIBA Banská Bystrica 6:4 (3:2),


Góly: Lysík 2, Ďuratný, Brezničan, Valášek, Kubovich – Giertl V., Výboh, Polák, Willwéber.

ŽK: Brezničan, Valášek – Zehnal, Willwéber.

Pred 50 divákmi rozhodovali: Remeň, Janíček
 

 

Do zápasu lepšie vstúpili domáci, ktorí si svojou aktivitou a po chybách hostí vytvorili šance, z ktorých sa im podarilo dvakrát skórovať. Hostia od začiatku pôsobili ospalým dojmom, chýbal im pohyb a nevedeli sa presadiť. Postupne sa však zlepšenou hrou vrátili do zápasu, keď znížili na 1:2 zásluhou V. Giertla. Po niekoľkých nepremenených šanciach na obidvoch stranách domáci skórovali na 3:1. Do polčasu sa Bystričanom podarilo znížiť krížnou strelou Poláka na 2:3.. Do druhého polčasu MIBA nastúpili s cieľom zvrátiť nepriaznivý stav. Zápas pokračoval s príležitosťami na oboch stranách. Avšak prví udreli opäť domáci, ktorí zvýšili svoje vedenie už na 4:2. Hostia nezvesili hlavu a dokázali svojou aktivitou vyrovnať gólmi Výboha a Willwébera. Dvadsať sekúnd pred koncom za nerozhodného stavu, MIBA zbytočným šiestym faulom darovala Žilinčanom 10 metrový trestný kop, ktorý domáci hráč premenil. Potom hostia začali hrať powerplay, z ktorej pramenil ďalší gól do prázdnej brány a konečný výsledok 6:4 v prospech domácej Žirafy.

 

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=8IP5UBEJktY&feature=youtu.be

 

FOTKY: https://galeria.sportvin.sk/album/509

 

 

Vyjadrenie po zápase:

 

Ondrej Výboh (vedúci MIBA Banská Bystrica): „Na našej hre bola cítiť dlhšia prestávka v lige. Na začiatku zápasu sme pôsobili zaspatým dojmom, kedy sme súperovi darovali šance, z ktorých pramenili úvodné dva góly. Potom sme sa „zobudili“ a vrátili sme sa do zápasu. Celé stretnutie sa nieslo bojovným futsalom na obidvoch stranách. Nás môže mrzieť záver stretnutia, kedy sme našou nedisciplinovanosťou prišli o cenný bod zo Žilinskej pôdy.“

 

 

 

Dušan Štaffen (tréner  ŽFA ŽIRAFA Žilina): „Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Bystrica vôbec nehrala ustráchane a počas celého zápasu sme jej nedokázali gólovo odskočiť, čím sme ju neustále udržiavali v hre. O našom víťazstve sme mali rozhodnúť už v prvom polčase a nemuseli sme sa takto strachovať. Už aj k nám zavítala šťastena a snáď sme ju neurazili, pretože ju budeme ešte viac krát potrebovať. Naša hra bola dosť pomalá a v obrane sme robili chyby, ktoré kvalitnejší súper bude kruto trestať. Tak ako to bolo v dvoch predchádzajúcich zápasoch. K výkonom mojich hráčov môžem len povedať, že viacerí nezahrali na hranici svojich možností. Našim najlepším hráčom najmä v prvom polčase bol F.Brezničan a v obrane takmer neomylný T.Grznár. U súpera som si všimol veľmi dobrý výkon Ľ.Willwebera.“

 

Ostatné výsledky:

 

FK Dragons Podolie – Benfica EMM Čadca 6:15 (3:8)
Góly: Bobocký R. 2, Miklovič 2, Hevier, Pollák – Baláž 5, Trizuliak 4, Jaroš 3, Mudrík 3
bez kariet
Rozhodovali: Ploštica, Botka
100 divákov

 

KSF DOXX Žilina – Futbashop Nové Mesto nad Váhom 3:6 (0:3)
Góly: Lazar, Štilla M., Kúdelka-Doboš 2, Hikel, Zaťovič, Marušinec, Pevala
ŽK: Juhás, Povinec P.-Hikel, Doboš, Gardian, Zaťovič
Rozhodovali: Ježík, Behančin
30 divákov

 

 

Tabuľku nájdete na: https://futsalstred.sk/

 

 

Už tento piatok MIBA hostí náročného súpera z Čadce. V prvom kole v Čadci síce MIBA zvíťazila, ale zásluhou gólu 10 sekúnd pred koncom. Pozývame všetkých priaznivcov futsalu, aby prišli podporiť mladých futsalistov v piatok 13. januára o 19:45 hod. do športovej haly v Badíne. Vstup zdarma.

 

 

Upútavka na 6. kolo: https://youtu.be/vtGMQX6Uo3k?hd=1

Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.